UP-02B ultrahangos inhalátor

Web ID: 44

Gyartó:Sanasol
Cikkszám:9211
Méret:porlasztó egység + fedél Ø48 x 170 mm

Megrendelheti telefonon is: (92) 511-381

Készletállapot: raktáron

Garancia: 1 év

Az UP-02B ultrahangos inhalátort azoknak ajánljuk, akik a tüdő és a légutak betegségeinek megelőzésére és kezelésére inhalációs terápiát szeretnének alkalmazni. Otthoni és kórházi kórteremben egyénileg elvégezhető inhalációs terápiához használható gyermekek és felnőttek részére.

A kézi porlasztók között a világon egyedülálló 2 ml/perces porlasztási teljesítményével kiválóan alkalmas a gyógyszerek rövid időn belüli bejuttatására, továbbá a laryngitisben (pseudocroup, krupp, heveny gégegyulladás) szenvedő csecsemők azonnali inhaláltatására.

A laryngitisben (pseudocroup, krupp, heveny gégegyulladás) szenvedő csecsemők szülei tudják, hogy milyen fontos az, hogy a „rohamok” alkalmával azonnal el tudják kezdeni a hideg pára befújását a légutakba. És nem elég elkezdeni a párásítást, a lehető legnagyobb mennyiséget kell a légutakba juttatni a görcs enyhítése érdekében, addigis, amíg eljutnak az orvoshoz.

A 2 ml/perces porlasztási teljesítmény nagy segítséget jelent az olyan betegségben szenvedők inhalációs terápiája során, akiknek fontos, hogy egy belégzés alkalmával nagy mennyiségű sós pára kerüljön be a légutakba, és ugyanilyen nagy segítséget jelent azoknak is, akiknek fontos a terápia során a nagy mennyiségű hatóanyagot tartalmazó, pontos gyógyszerdozírozás (adagolás) és a rövid idejű pontos gyógyszerbevitel. Ezzel a készülékkel az inhalációs idő, a nagyobb porlasztási teljesítmény miatt felére csökken az 1 ml /perces porlasztási teljesítményhez képest. Az 1 ml/perc porlasztási teljesítménynél kisebb teljesítménnyel forgalomba kerülő készülékekhez viszonyítva az időmegtakarítás még jelentősebb.

A készülék praktikus, egyszerű használni, nem igényel szakember általi karbantartást. Kiválóan alkalmas a napi többszöri használatra. Kompakt méretének, ill. súlyának köszönhetően könnyen szállítható utazás alkalmával is.

A beépített közvetítő folyadék és gyógyszertartó tégely (betét) alkalmazásának köszönhetően, nem kell minden használat előtt újratölteni a közvetítő folyadékot, ellentétben más gyártók által forgalmazott ultrahangos inhalátorokkal. Nem kell az inhalálás ideje alatt a készüléket az asztalon tartani, hanem kézbe vehető, nem okoz problémát, ha elmozdul a közvetítőfolyadék, vagy a gyógyszer a vízszintről. A közvetítő folyadék szintjét vízérzékelő figyeli, mely letiltja a porlasztást, ha nem töltötték fel időben a folyadékot. A készülék egy fajta üzemmóddal rendelkezik, úgynevezett szakaszos üzemmód, addig porlaszt a készülék, amíg a nyomógombot nyomva tartjuk, maximum 10 másodperc. Az UP-02B készülék tartozéka egy mobil ventilátor egység. A ventilátor mobilitásának köszönhetően a két különböző módon végezhető az inhalálás.

 • -  A ventilátorral való használat, amikor a ventilátort felpattintjuk a kezelési útmutatóban leírása szerint a készülék tetejére és a készülék indításakor a ventilátor azonnal elindul. A ventilátor a porlasztó egységből kifújja a keletkezett aerosolt. Az ilyen alkalmazás során, soha ne vegyük a szájba a csutorát, belégzéshez tartsuk a készüléket 2-3 cm távolságra a szájtól, vagy az orrtól. A ventilátorral való inhalálást elsősorban gyógyvizek és fiziológiás só oldat inhalálásához ajánljuk. Az UP-02 készülékkel ellentétben, a szakaszos üzemmód lehetővé teszi, hogy a készüléket gyógyszerek inhalálására is használják. A keletkezett aerosolt a ventilátor, a csutora átmérőjével azonos átmérőjű csíkban kifújja, a csutorát 2-3 cm-re a száj elé tartva, az aerosol, a belégzés irányába áramlik. A belégzés végeztével egy időben, vagy 1-2 másodperccel korábban, el kell engedni a nyomógombot, a készülék kikapcsol a porlasztás leáll, a gyógyszer nem kerül ki a szabad levegőbe. Az adagolás megközelítőleg pontos.
 •  
 • -  Ahhoz, hogy pontosan tudjunk a gyógyszert adagolni, a készüléket ventilátor nélkül kell használni. A készülék elindítása után, a keletkezett aerosol a készülékben felgyülemlik, ahonnét azt ki kell szívni a csutorán keresztül, ez az úgynevezett légzéskövető mód, melynek köszönhetően a létrejött, kiszívott aerosol teljes mértékben a légutakban deponálódik, csapódik le, nem kerül ki a levegőbe. A nagy porlasztási teljesítménynek köszönhetően az egy belélegzésre bevihető hatóanyag mennyiség ennél a készüléknél a legmagasabb.

Az UP-02B készülék reziduális volumene, (visszamaradt gyógyszer mennyisége) megközelítőleg nulla, ami azt jelenti, hogy a betöltött gyógyszer mennyiséget maradéktalanul elporlasztja, kivétel az a mennyiség, amely felrakódik a porlasztótér falára. A készülék porlasztási teljesítménye más gyártó által forgalmazott készülékekhez viszonyítva kiemelkedő 2 ml/perc. Ez a két adat, a reziduális volumen és a porlasztási teljesítmény határozza meg egy ultrahangos készülék hatékonyságát. Minél alacsonyabb a reziduális volume értéke ml-ben és minél nagyobb a porlasztási teljesítmény értéke ml/percben, annál hatékonyabb a készülék.

A készülék eredményesen használható az orvos által felírt inhalációs gyógyszerek (nyákoldók), fiziológiás sóoldat, vagy Salvus víz inhaláció útján történő belélegzésével a légutak letapadt váladékainak fellazítására, asztma, bronchitis (hörghurut), atelectasia (a tüdő szerzett légtelensége), bronchiectasia (hörgőtágulat) laryngitis (heveny gégegyulladás), mucoviscidosis (cisztás fibrosis), de akár egyszerű "megfázás" estén is.

Csomagolási egység tartalma:

 • - Hálózati adapter
 • - Porlasztó egység
 • - Porlasztó fedél
 • - Ventilátor egység
 • - Csutora
 • - Maszk
 • - Lapka
 • - Kezelési útmutató

Tájékozódjon a műszaki adatokról a kezelési útmutatóból, vagy a műszaki adatok címszó alatt található táblázatból. Honlapunkon sok érdekes információt talál még az inhalációra, inhalátorok működésére vonatkozóan, reméljük, hasznára lesznek ezek az információk.

 

Írd meg a véleményed

Méret:Ø48 x 170 mm
Súly:380 g
Energia ellátás:AC 230V/ DC24V
Ultrahang frekvencia:2,4 MHz
Teljesítmény:18 W
Üzemmód:szakaszos
Porlasztási teljesítmény:2 ml/perc
Szemcseméret/MMAD:5 µm
Porlasztható mennyiség:10 ml
Érintés védelem:B típusú készülék
Ventilátor hatásfoka: 13.01m3/h
Zajszint:készülék 0 dBA, ventilátor 21dBA
Tárolási hőmérséklet:+5 Celsius fok - +45 Celsius fok
NévMéretLetöltés
Elektromágneses zavartürés219533 Kb
Kezelési útmutató UP-02B1382223 Kb
#Cikk 
Adapter
AdapterBővebben
Aerosol szállító gégecső (36coll)
Aerosol szállító gégecső (36coll)Bővebben
Baby Air inhalációs ernyő
Baby Air inhalációs ernyő Bővebben
Csutora
CsutoraBővebben
Egyutas szelepes csutora
Egyutas szelepes csutoraBővebben
Fali tartó
Fali tartóBővebben
Gyógyszerporlasztó betét (3 db)
Gyógyszerporlasztó betét (3 db)Bővebben
Hordozó táska
Hordozó táskaBővebben
Kétutas szelepes csutora
Kétutas szelepes csutoraBővebben
Levegő szűrőbetét
Levegő szűrőbetétBővebben
Orrcsutora
OrrcsutoraBővebben
Oxigéncsatlakozós szelepes csutora
Oxigéncsatlakozós szelepes csutoraBővebben
PEP szelepes csutora
PEP szelepes csutoraBővebben
Porlasztófedél
PorlasztófedélBővebben
Szivargyújtó csatlakozós adapter
Szivargyújtó csatlakozós adapterBővebben
Ventillátor egység
Ventillátor egységBővebben