UP-02 ultrahangos inhalátor

Web ID: 1

Gyartó:Sanasol
Cikkszám:9210
Méret:porlasztó egység + fedél Ø48 x 170 mm

Megrendelheti telefonon is: (92) 511-381

Készletállapot: raktáron

Garancia: 1 év

Az UP-02 ultrahangos inhalátort azoknak ajánljuk, akik a tüdő és a légutak betegségeinek megelőzésére és kezelésére inhalációs terápiát szeretnének alkalmazni. Otthoni és kórházi kórteremben egyénileg elvégezhető inhalációs terápiához használható gyermekek és felnőttek részére.

Az UP-02 készülék ideális inhalációs terápiában a folyékony vagy sóoldatba kevert gyógykészítmények, orvos által javasolt gyógyszerek, inhalációs szuszpenziók, sóoldat, vagy gyógyvizek, pl. „Salvus” víz porlasztására.

Az inhalációs terápia jótékony hatással van a következőkre: a légutakban letapadt váladék fellazítására, asztma, bronchitis (hörghurut), atelectasia (a tüdő szerzett elégtelensége), bronchiectasia (hörgőtágulat) laryngitis , (pseudocroup, krupp, heveny gégegyulladás), mucoviscidosis (cisztás fibrosis), COPD, az arcüreg gyulladásának és allergia kezelésére, továbbá enyhíti a megfázás, allergiás irritációk által okozott rendellenességeket és csillapítja a köhögési ingert, a köhögési  fájdalmat, elősegíti a lerakódások felköhögését és orrdugulás megszüntetését.

Az inhalációs terápia a fentebb felsorolt szerzett betegségek kialakulásának megelőzésére is ajánlott.

A készülék praktikus, egyszerű használni, nem igényel szakember általi karbantartást. Kiválóan alkalmas a napi többszöri használatra. Kompakt méretének, ill. súlyának köszönhetően könnyen szállítható egy utazás alkalmával.

A beépített közvetítő folyadék és gyógyszertartó tégely (betét) alkalmazásának köszönhetően, nem kell minden használat előtt újratölteni a közvetítő folyadékot, ellentétben más gyártók által forgalmazott ultrahangos inhalátorokkal. Nem kell az inhalálás ideje alatt a készüléket az asztalon tartani, hanem kézbe vehető, nem okoz problémát, ha elmozdul a közvetítőfolyadék, vagy a gyógyszer a vízszintről. A közvetítő folyadék szintjét vízérzékelő figyeli, mely letiltja a porlasztást, ha nem töltötték fel időben a folyadékot. A készülék a bekapcsolás után 5 percig folyamatosan működik, a működés a nyomógombbal bármikor megállítható.  Az UP-02 készülék tartozéka egy mobil ventilátor egység. A ventilátor mobilitásának köszönhetően a két különböző módon végezhető az inhalálás.

  • -  A ventilátorral való használat, amikor a ventilátort felpattintjuk a kezelési útmutatóban leírása szerint a készülék tetejére és a készülék indításakor a ventilátor azonnal elindul. A ventilátor a porlasztó egységből kifújja a keletkezett aerosolt. Az ilyen alkalmazás során, soha ne vegyük a szájba a csutorát, belégzéshez tartsuk a készüléket 2-3 cm távolságra a szájtól, vagy az orrtól. A ventilátorral való inhalálást gyógyvizek és fiziológiás só oldat inhalálásához ajánljuk. A ventilátorral való használat ellenőrizhetetlenné teszi a gyógyszer pontos adagolását, hiszen a folyamatos működés miatt, nem tudjuk, hogy a készülékbe kiadagolt, orvos által előírt gyógyszer mennyiségből mekkora az a mennyiség, amit be is lélegzünk. Az itt leírtak, minden olyan inhalátorra igazak, melyeket, csak folyamatos működéssel lehet használni, ezáltal folyamatosan fújják ki a keletkezett aerosolt. A gyógyszer adagolását az ilyen készülékeknél úgy szokták „megoldani”, hogy nagyobb gyógyszer adagot írnak elő a betegnek (Az információk között bővebb információ olvasható az inhalálási folyamat idő megoszlásáról.), vagy a készüléket ki-be kell kapcsolgatni minden lélegzetvételnél.
  •  
  • -  Ahhoz, hogy az UP-02 készülékkel pontosan tudjunk a gyógyszert adagolni, a készüléket ventilátor nélkül kell használni. A készülék elindítása után, a keletkezett aerosol a készülékben felgyülemlik, ahonnét azt gyengéden ki kell szívni a csutorán keresztül, ez az úgynevezett légzéskövető mód, melynek köszönhetően a létrejött, kiszívott aerosol teljes mértékben a légutakban deponálódik, csapódik le, nem kerül ki a levegőbe.

Az UP-02 készülék reziduális volumene, (visszamaradt gyógyszer mennyisége) megközelítőleg nulla, ami azt jelenti, hogy a betöltött gyógyszer mennyiséget maradéktalanul elporlasztja, kivétel az a mennyiség, amely felrakódik a porlasztótér falára. A készülék porlasztási teljesítménye más gyártó által forgalmazott készülékekhez viszonyítva kiemelkedő 1 ml/perc. Ez a két adat, a reziduális volumen és a porlasztási teljesítmény határozza meg egy ultrahangos készülék hatékonyságát. Minél alacsonyabb a reziduális volume értéke ml-ben és minél nagyobb a porlasztási teljesítmény értéke ml/percben, annál hatékonyabb egy készülék.

Tájékozódjon a műszaki adatokról a kezelési útmutatóból, vagy a műszaki adatok címszó alatt található táblázatból. Honlapunkon sok érdekes információt talál még az inhalációra, inhalátorok működésére vonatkozóan, reméljük, hasznára lesznek ezek az információk.

Ez a típus OEP által támogatott gyógyászati segédeszköz. A felírhatóságról bővebb tájékoztató itt.

Csomagolási egység tartalma:

  • - Hálózati adapter
  • - Porlasztó egység
  • - Porlasztó fedél
  • - Ventilátor egység
  • - Csutora
  • - Lapka
  • - Kezelési útmutató

Írd meg a véleményed

Méret:Ø48 x 170 mm
Súly:380g
Feszültség:24 VDC
Ultrahang frekvencia:2,4 MHz
Teljesítmény:12 W
Működési mód:folyamatos
Porlasztási teljesítmény:1 ml/perc
Szemcseméret/MMAD:5 µm
Porlasztható mennyiség:10 ml
Energia ellátás:AC 230V/DC 24V
Érintés védelem:B típusú készülék
Ventilátor hatásfoka:13.01 m3/h
Zajszint:készülék 0dBA, ventilátor 21bDA
Tárolási hőmérséklet:+5 Celsius fok - +45 Celsius fok
NévMéretLetöltés
Elektromágneses zavartürés219533 Kb
Kezelési útmutató UP-021200205 Kb
#Cikk 
Adapter
AdapterBővebben
Aerosol szállító gégecső (36coll)
Aerosol szállító gégecső (36coll)Bővebben
Baby Air inhalációs ernyő
Baby Air inhalációs ernyő Bővebben
Csutora
CsutoraBővebben
Egyutas szelepes csutora
Egyutas szelepes csutoraBővebben
Fali tartó
Fali tartóBővebben
Gyógyszerporlasztó betét (3 db)
Gyógyszerporlasztó betét (3 db)Bővebben
Kétutas szelepes csutora
Kétutas szelepes csutoraBővebben
Levegő szűrőbetét
Levegő szűrőbetétBővebben
Orrcsutora
OrrcsutoraBővebben
Oxigéncsatlakozós szelepes csutora
Oxigéncsatlakozós szelepes csutoraBővebben
PEP szelepes csutora
PEP szelepes csutoraBővebben
Porlasztófedél
PorlasztófedélBővebben
Szivargyújtó csatlakozós adapter
Szivargyújtó csatlakozós adapterBővebben
Ventillátor egység
Ventillátor egységBővebben